Behandlinger

Et varmt og godt smil bidrar til mer trivsel i hverdagen

Tannlegene Otterstad hjelper deg med alle typer behandlinger, og vi utfører alle behandlinger med de nyeste redskapene og den nyeste teknologien på markedet. Hos oss er du sikret en trygg og smertefri behandling.

Vår klinikk ligger i Storgaten 118, i Porsgrunn. Her er vi fire tannleger, fire sekretærer og en oralkirurg som alle tar deg imot med et smil.

Lenge siden du har vært til tannlegen? Ta et sikkert valg og bestill time hos Tannlegene Otterstad i dag.

Våre mest etterspurte behandlinger

Vi brenner for at alle skal kunne vise sitt fineste smil, og det er ingenting som er bedre for vår tannklinikk enn godt fornøyde pasienter. Har du mistanker om at dine tenner trenger behandling? Bestill time hos oss så kan vi undersøke, rense og kartlegge dine behov.

Under finner du noen av våre mest populære behandlinger.

Alle våre behandlinger

Tannkjøttet er selve støttestrukturen rundt tennene. Mellom tannkjøtt og tenner finnes det spalter som vi kaller tannkjøttslommer, disse er normalt mellom 1-3 millimeter dype. Blir du rammet av periodontitt (tannkjøttbetennelse), kan lommen øke til over 10 millimeter. Da kan tapet av feste nå rotspissen på tannen, som igjen kan føre til at den blir veldig bevegelig.

Ved å rengjøre grundig med tannbørste og tanntråd, eventuelt bruke en mellomromsbørste eller flaskekoster så kan du unngå betent tannkjøtt. Les mer om tannkjøttbehandling her.

LES MER

Periodontitt er en svært utbredt sykdom. Omtrent 50% av den voksne befolkningen er rammet av en eller annen form for periodontitt, mens 10% av disse har alvorlig periodontitt som kan resultere i tanntap.

Sykdommen starter med plakkoppbygging som fører til tannkjøttinfeksjoner. Dersom tilstandene utvikler seg til periodontitt kan tannfestet rundt tennene bli ødelagt. Dette kan igjen føre til tannløsning, og på lengre sikt føre til tanntap dersom dette ikke behandles.

LES MER

Tannbehandlingen er stadig i endring, og forskning avslører ofte nye og effektive behandlinger og metoder. Derfor sørger vi hele tiden for å holde oss oppdatert. Blant annet investerer vi i moderne utstyr, slik at vi kan tilby alle våre pasienter et så godt behandlingstilbud som mulig.
LES MER

Vi deler inn tannerstatninger i faste og avtakbare løsninger. En fast løsning skal i prinsippet fungere som vanlige tenner. Blant annet kan man feste helproteser til tannimplantat, mens en avtakbar løsning kan være å bruke tannproteser eller gebiss.

LES MER

Har du vært så uheldig og mistet en tannfylling, eller kanskje du trenger en tannfyllingsbehandling? Opplever du at tannfyllingen din er løs, er du nødt til å ta kontakt med tannlegen med en gang. Slik kan du unngå å få et større hull under den løse fyllingen.
LES MER

Usynlige skinner er en behagelig, og ofte en rimeligere fremgangsmåte for å regulere tannstillingen som pasient. Vi benytter Dentialign ved tannregulering, dette er helt usynlige og transparente skinner laget av plast. Skinnene plasseres på tennene og har som hensikt å endre tennenes posisjon gradvis, frem til ønsket resultat er oppnådd.
LES MER

Det finnes mange grunner til å bruke tannkroner i en tannbehandling. Noen kan ha fått tennene ødelagt som en konsekvens av store hull eller karies, mens andre rammes av veldig nedslitte tenner. I disse situasjonene vil en kronebehandling være et godt alternativ. Som pasient vil du uansett få en faglig individuell vurdering før behandlingen av tannlegen.

Vi setter alltid strenge krav til topp faglig kompetanse, og streber etter å yte en så god service som mulig. Som pasient skal du føle deg trygg når du kommer til oss. Du kan også få time på kort varsel hos oss.

LES MER

I dag er det mulig å erstatte nesten samtlige tapte tenner med tannimplantat. Behandlingen foregår ved at en titanskrue opereres inn i kjevebenet hvor hensikten er å erstatte roten som mangler. På denne festes etter hvert en krone eller bro. Bruk av implantater som tannerstatning er en godt gjennomprøvet behandlingsmetode.
LES MER

For å lese av konturene inne i munnen med den største nøyaktighet bruker vi rutinemessig digital/optisk avtrykksprosedyre med en intraoral laserskanner.
LES MER

Tannkjøttsbehandling

Tannkjøttsykdom/marginal periodontitt er en sykdomstilstand som kan forebygges effektivt ved enkle tiltak som opplæring og instruksjon i optimal munnhygiene.

Moderne behandlingsmetoder

Nylig har vi innført behandling med bruk av kroppsegne vekstfaktorer for å stimulere vekst og sårtilheling ved kirurgiske behandlinger.

Fyllingsbehandling

Ved utskifting av store fyllinger eller ved stort tap av tannsubstans tilbyr vi oppbygging og restaurering ved tanntekniske fremstillede limte tannfargede fyllingsinnlegg.

Innleg/krone- og brobehandling

Pasientkomfortabelt digitalt/optisk avtrykk med intraoral skanner gir mulighet til sementere kroner av helt optimal tilpassning og kvalitet.

Digital tannbehandling

Vi benytter rutinemessig digital/optisk avtrykksprosedyre med en intraoral laserskanner som med stor nøyaktighet avleser konturer inne i munnen.

Behandling av tanntap

Mange opplever nedsatt selvfølelse og redusert livskvalitet som følge av tanntap.

Faste og avtagbare tannerstatninger

Avtakbare delproteser festes til nabotenner ved hjelp av «krokfester» og er en lite gunstig behandlingsform da slike proteser utgjør en betydelig risiko for gjenværende tenner.

Tannregulering med avtakbare usynlige skinner

Med ny teknologi er det nå mulig å regulere tenner og bittavvik med avtakbare usynlige skinner som festes til tennene og benyttes gjennom behandlingssekvenser.

Implantatbehandling

Implantatforankrede tannrekonstuksjoner er den beste og mest forutsigbare form for tannerstatning.

Prisoversikt og refusjon

Bestill time online

Hos oss har du muligheten til å bestille time uten å måtte ringe først. Her har du mulighet til å bestille timer til undersøkelse, puss og rens, akutte timer og bleking.

fortell oss din mening

Når du har vært på klinikken, vil du motta en SMS med et spørreskjema om besøket ditt hos oss. Din mening er å sørge for at vi holder et høyt faglig og hygienisk nivå på klinikken. Vi håper du vil delta.

Vakttelefon

Hvis du har smerter i tannen din, eller hvis du har en akutt tannskade, kan vi kanskje hjelpe deg. Ring vår vakttelefon for å få en akut time.