X

Kontakt oss
Tannkjøttsbehandling

Periodiske munn- og tannhelseundersøkelser foretas av vår tannpleier og våre tannleger. Disse periodiske undersøkelsene sammen med pasientopplæring er den beste måte å oppretthold god tannhelse og reduserte behandlingskostnader.

Pasientopplæring ved forebyggende tiltak ivaretas i hovedsak av vår tannpleier Tonje Bakken.

Tannkjøttsykdom/marginal periodontitt er en sykdomstilstand som kan forebygges effektivt ved enkle tiltak som opplæring og instruksjon i optimal munnhygiene. Ubehandlet vil sykdommen føre til blødning ved tannbørsting/rengjøring, tap av kjevebensfeste, dannelse av tannkjøttslommer med tannstein, løsning av tenner og tilslutt tap av tenner.

Tannkjøttsbetennelsen kan være vanskelig å oppdage for pasienten og en mer omfattende undersøkelse hos tannlege eller tannpleier vil avdekke grad av sykdom. Behandling består i pasientopplæring i forbedring av munnhygiene og deretter systematisk mekanisk og maskinell rensing av urene rotflater via tannkjøttelommene. Ved mer omfattende festetap ved tenner, vil kirurgisk behandlingsmetoder vurderes for å kunne rense dype tannkjøttslommer og eventuelt bygge opp nytt tannfeste ved avanserte vevsoppbyggende teknikker.

Røykere har stor risiko for å utvikle tannkjøttsbetennelse, og behandlingsresultatene hos røykere er dårligere enn hos ikke-røykere. Vi legger derfor stor vekt på å motivere disse pasientene for endring av røykevanene.