Har du mistanke om at du har hull i tennene? Eller at du har mistet en gammel tannfylling, eller skal skifte ut én? Da kan fyllingsbehandling være svaret. Fyllingsbehandling er enkelt sagt en måte å erstatte tannsubstans på og kan derfor dekke et stort spekter av problemer – store og små.

Hos Tannlegene Otterstad i Porsgrunn har vi tre tannleger som utfører ordinære fyllingsbehandlinger. Her er vi opptatt av å bygge gode relasjoner med våre pasienter og bli kjent med dine behov rundt en fyllingsbehandling. Behandlingen kommer an på omfanget da tannfyllingen blir basert på størrelsen på hullet eller skaden.

Når trengst det fyllingsbehandling?

Fyllingsbehandling er enkelt og greit en erstatning eller gjenopprettelse av skadde tenner – eller man har mangler på tannsubstans.

Som oftest er det relatert til hull i tennene, eller karies, som det også heter. Bakterier i munnen omdanner karbohydrater fra det du spiser og drikker til syre som løser opp tannemaljen. Det kan forekomme hull og om hullet er gått lengre inn i tannen enn det ytterste laget, er det nødvendig med en fyllingsbehandling.

Fyllingsbehandling er også løsningen om du mangler tenner, har knekt en tann (frakturer) eller ved generelt stort tap av tannsubstans.

En annen stor grunn for fyllingsbehandlinger er selvsagt om en har mistet en fylling eller skal skifte ut store fyllinger. Spesielt er det viktig å oppsøke en tannlege om du merker at fyllingen er litt løs, da det kan forekomme større hull under tannfyllingen.

Prosedyren for større fyllingsbehandlinger?

Det er noen ganger behov for større fyllingsbehandlinger. For eksempel om det trengs å skifte ut større tannfyllinger eller restaurere store skader på tannsubstans.

Prosedyren starter med å ta et optisk/digitalt avtrykk ved bruk av intraoral skanning. Intraoral skanning er en ny teknologi som hjelper tannlegene å jobbe mer effektivt og presist. Deretter blir det digitale avtrykket sendt til tannteknisk laboratorium hvor innleggene fremstilles. Disse blir utført i et svært holdbart keramisk materiale.

Fordelen med denne prosedyren er at du som pasient får optimal tilpassing av fyllingsinnleggene. Den tidligere konvensjonelle måten å avtrykksmateriale inkluderte korreksjonsinnslipning.

Trenger du akutt fyllingsbehandling?

Hos Tannlegene Otterstad står vi alltid parat til å ta imot pasienter ved akutte tilfeller – også når det gjelder fyllingsbehandlinger. Vi jobber blant annet over arbeidstiden ved disse tilfellene så vi får fikset problemene. Vi er også tilgjengelig for spørsmål og du kan forvente raskt svar.

Trenger du fyllingsbehandling?

Har du akkurat oppdaget at du mangler en gammel tannfylling eller føler at du har hull i tennene? En fyllingsbehandling kan være en enkel og god løsning på dette. Hos oss har vi tre tannleger som utfører fyllingsbehandlinger. Det er bare å kontakte oss om du har spørsmål rundt dette eller trenger å bestille en time.

Flere typer materiale av fyllinger til tenner

I dag brukes det for det meste komposittfyllinger eller porselen. Kompositt er en type plast som er lettflytende og er et hvitt materiale som er tannfarget. Det samme gjelder porselen. Det er dette materialet som erstatter tannsubstans som er skadet eller har hull.

Prosedyre for vanlig fyllingsbehandling

Hvordan en fyllingsbehandling vil foregå kommer an på omfanget av problemet, men i korte trekk handler det om å desinfisere området og deretter lukke skaden eller hullet med tannfylling. Hvor mye tannfylling skal brukes kommer an på størrelsen på hullet.

Behandlingen kan også inneholde bedøvelse om det er behov for det. Med en drill blir deler av det skadde området fjernet, desinfisert og deretter fylt igjen med enten kompositt eller porselen (for det meste brukt i større tilfeller). Til slutt poleres fyllingen for å lage en flott overflate.

Ofte stilte spørsmål

Hva koster en fyllingsbehandling?

Prisen på en fyllingsbehandling kommer an på størrelsen av skaden eller hullet, men de starter fra 670 kroner og oppover. En undersøkelse vil gi et bilde av omfanget på problemet og vil gi et kostnadsoverslag.

Vil en fyllingsbehandling gjøre vondt?

Vi passer alltid på at pasienten får en god opplevelse. Si fra til oss når du kommer til en behandling og vi vil ta godt vare på deg. I noen tilfeller hjelper det med bedøvelse som gir en smertefri opplevelse.

Trenger du en fyllingsbehandling?

Vi hos Tannlege Otterstad gir alltid gode og trygge fyllingsbehandlinger. Det er nemlig viktig for oss å etablere et trygt forhold til alle våre pasienter.

En fyllingsbehandling er en enkel prosedyre som kan ordne følgende tannproblemer:

  • Hull i tennene (karies)
  • Knekte tenner (frakturer)
  • Tannmangler
  • Mistet en fylling
  • Bytte en gammel fylling
  • Misfarging av tenner
  • Generell tap av tannsubstans.

Fyllingsbehandling kan med andre ord brukes i mange problematiske tilfeller. Kjenner du deg igjen i noe av det ovennevnte eller vet du trenger en fyllingsbehandling? Da tar vi deg trygt imot – også i akutte tilfeller. Kontakt oss her.

Bestill time online

Hos oss har du muligheten til å bestille time uten å måtte ringe først. Her har du mulighet til å bestille timer til undersøkelse, puss og rens, akutte timer og bleking.

fortell oss din mening

Når du har vært på klinikken, vil du motta en SMS med et spørreskjema om besøket ditt hos oss. Din mening er å sørge for at vi holder et høyt faglig og hygienisk nivå på klinikken. Vi håper du vil delta.

Vakttelefon

Hvis du har smerter i tannen din, eller hvis du har en akutt tannskade, kan vi kanskje hjelpe deg. Ring vår vakttelefon for å få en akut time.

Åpningstider på kliniken

mandag08:00 – 15:30
tirsdag08:00 – 15:30
onsdag08:00 – 15:30
torsdag08:00 – 15:30
fredag08:00 – 15:30

Ta kontakt til oss

Er det snart lenge siden du har vært hos tannlegen, eller er det bare tid for sjekk? skriv til oss, så kontakter vi deg med en bindende samtale og tilbyr en avtale med oss.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder