Mangler du én eller flere tenner kan tannerstatning være løsningen for deg. I dag finnes det flere gode alternativer for deg som har behov for tannerstatning. Tannlegene Otterstad tilbyr både faste og avtagbare proteser til deg som ønsker smilet tilbake.

Vi tilpasser en tannerstatning som dekker akkurat ditt behov, enten du ønsker en avtagbar eller fast løsning. En tannerstatning trenger ikke alltid å være varig, men kan brukes som en midlertidig løsning når det er behov for det.

Mange grunner til manglende tenner

Det kan være mange grunner til at du bør få tilpasset en tannerstatning hos tannlegen. Du kan oppleve å få slått ut en eller flere tenner i en ulykke eller du har mistet tenner på grunn av sykdom. Hvis du opplever å miste tenner, bør du oppsøke oss med en gang. Uansett grunnen til du har mistet en eller flere tenner kan vi selvfølgelig hjelpe deg.

Manglende tenner kan for eksempel føre til problemer som blant annet kariesangrep, infeksjoner og smerter. Innimellom kan det også skje at kjevebenet brytes ned og at tenner flytter på seg.

Trenger du tannerstatning? Det kan vi hjelpe deg med

 

Velg mellom en avtagbar eller fast tannerstatning

Målet med en avtagbar eller fast tannerstatning er at den skal føles naturlig i munnen. Du kan bruke tennene på samme måte som dine egne tenner. Riktig valg av erstatningsmetode er derfor avgjørende for at du skal få en bedre hverdag.

En avtagbar delprotese er et godt alternativ for deg som mangler tenner i munnen og er en rimeligere løsning enn den faste tannerstatningen som vi også tilbyr. Til forskjell, så passer den faste tannkonstruksjonen imidlertid perfekt for deg som ønsker en permanent løsning.

Få tilbake ditt naturlige smil med tannerstatninger

Dagens moderne teknologi gjør det mulig å lage tannerstatninger, som ligner på dine naturlige tenner. Dette er derfor en god løsning for deg som vil ha tilbake det naturlige smilet ditt. En tannerstatning gjør det også enklere å fungere i en hektisk hverdag.

Manglende tenner kan raskt føre til lavt selvbilde og dårligere livskvalitet på sikt. Dette gjelder spesielt om tanntapet er synlig når du smiler. I slike tilfeller kan en moderne tannkonstruksjon bidra til at du får smilet tilbake.

Flere ulike typer behandlinger for tanntap

Tannlegene Otterstad tilbyr både avtagbare delproteser og helproteser. Disse protesene kan tas av ved behov og er derfor enkle å rengjøre. Du kan også velge faste proteser som er forankret i over- og underkjeven.

I våre lokaler i Porsgrunn tilpasser vi tannerstatningen slik at den passer perfekt for deg. Dette gjelder også for deg som mangler alle tennene i munnen. I slike tilfeller tilbyr vi en rehabilitering, som omfatter implantatforankrede proteser med «trykknapper» og overkjeveproteser.

FAQ

Hva kan være grunnen til tannløshet?

Mange opplever tannløshet på grunn av en ulykke eller andre uforutsette hendelser. Det er også mulig å miste tenner på grunn av sykdom.

Hvordan fungerer en tannerstatning?

Dagens moderne teknologi gjør det mulig å erstatte én eller flere tenner. Du kan velge blant både faste eller avtagbare tannerstatninger. Tannlegene Otterstad tilbyr flere behandlingsmetoder, som vil gi deg tilbake smilet innen kort tid

Hvorfor bør manglende tenner erstattes?

Manglende tenner bør erstattes for at det ikke skal oppstå kariesangrep, smerter og infeksjoner. I enkelte tilfeller kan tannløshet føre til at kjevebenet brytes ned. Tannløshet kan også føre til at tenner flytter på seg.