Smertefri og skånsom tannfylling hos vår tannklinikk i Porsgrunn

Tannfyllinger er ofte den enkleste og beste løsningen for hull eller andre skader på tennene. Behandlingen går ut på å erstatte deler av tenner. Hvis du mistenker at du har hull i tennene, eller har mistet eller vil skifte ut en gammel tannfylling, kan en tannfylling være løsningen.

Vi hos Tannlegene Otterstad i Porsgrunn tilbyr smertefri og skånsom tannfylling. Vi har tre tannleger som er opptatt av å bygge gode relasjoner med våre pasienter og bli kjent med deg for bedre å forstå dine behov. Det tror vi gir en bedre behandling, og en tryggere opplevelse.

Alt du trenger å vite om tannfylling

Tannfylling er en erstatning eller gjenopprettelse av skadde eller manglende tenner. Som oftest er det relatert til karies, eller hull i tennene som man oftest kaller det. Bakterier i munnen omdanner karbohydrater fra det du spiser og drikker til syre som løser opp tannemaljen. Dette kan føre til hull, og om hullet er gått lengre inn i tannen enn det ytterste laget, er det nødvendig med en fyllingsbehandling. Når man skal lage tannfyllinger tilpasser vi prosedyren etter omfanget, da tannfyllingen blir basert på størrelsen på hullet eller skaden.

Om du har knekt, eller mangler en tann, eller hvis du på en eller annen måte har mistet tannsubstans, kan tannfylling også være den beste løsningen for deg. Det er veldig viktig at du oppsøker en tannlege dersom du merker at fyllingen sitter litt løst. Det kan bety at det kan være et større hull under tannfyllingen. Du kan lese mer om behandlingene våre på nettsiden vår her.

Smertefri og skånsom tannfylling hos vår tannklinikk i Porsgrunn

Vi passer på dine behov

Når vi starter en fyllingsbehandling begynner vi med å ta et digitalt avtrykk ved bruk av det som kalles en intraoral skanner. Den Intraorale skanneren er en ny teknologi som gir oss et mer presist bilde slik at du som pasient får optimal tilpassing av dine fyllingsinnlegg.

Det er viktig å huske på at tannfyllinger ikke alltid er en permanent løsning, og det kan være nødvendig å erstatte eller reparere fyllinger etter noe tid. Derfor er det viktig at man kommer inn og får en regelmessig sjekk av tennene sine. Tannfyllinger kan blitt slitte, men det er også mulig at det kommer nye hull rundt selve fyllingen.

Her hos Tannlegene Otterstad står vi alltid parat til å ta imot deg ved akutte tilfeller. Dette gjelder også om du ønsker å få en tannfylling. Hvis det blir nødvendig arbeider vi over tiden slik at vi får ordnet problemene på stedet. Hvis du har spørsmål, eller ønsker å bestille en time, er du alltid velkommen til å kontakte oss på telefon eller via vår nettside her.

FAQ

Hva er tannfylling?

En tannfylling er en erstatning eller gjenopprettelse av skadde eller manglende tenner.

Hvor kan man få akutt tannlege i Porsgrunn?

Hos Tannlegene Otterstad står vi alltid parat til å ta imot pasienter ved akutte tilfeller – også når det gjelder fyllingsbehandlinger. Hvis det blir nødvendig arbeider vi over arbeidstiden slik at vi får ordnet problemene.

Hvorfor trenger jeg tannfylling?

Det er vanlig å få en tannfylling hvis man har hull i tennene, eller karies, som det også heter. Bakterier i munnen omdanner karbohydrater fra det du spiser og drikker til syre som løser opp tannemaljen.