Alt du trenger å vite om tannkjøttbehandling

Vi hos Tannlegene Otterstad vet hvor viktig det er å opprettholde god munnhygiene og ta vare på tennene og tannkjøttet. For det er like viktig å ta være på Tannkjøttet. Det spiller en avgjørende rolle for tannhelsen, og derfor er det viktig å ha god kunnskap om tannkjøttbehandling.

Hvorfor er tannkjøttbehandling viktig?

Tannkjøttbehandling er en type behandling som tar sikte på å behandle og forebygge tannkjøttproblemer. Tannkjøttproblemer kan inkludere alt fra gingivitt, eller tannkjøttbetennelse som det kalles på folkemunne, til mer alvorlige tilfeller av periodontitt, som vil si betennelse i tannkjøtt og benene som holder tennene på plass.

Å behandle problemer med tannkjøttet er viktig for å redusere risikoen for tannproblemer som kan føre til tap av tannkjøtt og tenner. Hvis tannkjøttproblemer ikke behandles, kan det føre til mer alvorlige tilstander som periodontitt, som igjen kan føre til at tennene løsner eller faller ut.

Hvis du opplever blødninger fra tannkjøttet, eller merker at det er ømt og hovent, er det viktig at du kommer inn til en undersøkelse. Selv om alle kan få problemer med tannkjøttet er noen mer utsatt for enn andre. Hvis du røyker, er diabetiker, bruker andre former for medisiner, som for eksempel mot epilepsi eller blodfortynnende, har du økt sjanse for tannkjøttproblemer.

Tannlegene Otterstad - Alt du trenger å vite om tannkjøttbehandling

Periodontitt

Periodontitt, eller tannkjøttsykdom, er en alvorlig tilstand som kan føre til permanent skade på tennene og tannkjøttet hvis det ikke blir behandlet. Opptil 10 prosent av befolkningen opplever denne sykdommen. Tilstanden oppstår når bakterier i plakk og tannstein forårsaker en betennelse i tannkjøttet som gradvis ødelegger det harde vevet og beinstrukturen som støtter tennene. Symptomer på periodontitt inkluderer rødhet, hevelse, blødning og smerte i tannkjøttet, samt løse tenner og tannkjøttslommer. Hvis du mistenker at du har periodontitt, er det viktig å oppsøke tannlege for en vurdering og eventuell behandling så snart som mulig. Tidlig behandling av periodontitt kan hindre ytterligere skade og bevare tannhelsen, og det er en behandling vi har mye erfaring med her hos oss. Du kan lese mer om det her

Hvordan kan jeg forebygge tannkjøttproblemer?

Forebygging av tannkjøttproblemer begynner med en god munnhygiene. Dette inkluderer regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd for å fjerne plakk og matrester fra mellom tennene. Det er også viktig å unngå røyking og å ha et sunt kosthold.

Hos Tannlegene Otterstad her i Porsgrunn tar vi tannkjøttbehandling på alvor. Vi vil jobbe med deg for å finne den beste behandlingsplanen for dine spesifikke behov, og hjelpe deg med å opprettholde god tannhelse på lang sikt. Hvis du har mistanke om tannkjøttproblemer, ikke nøl med å kontakte oss her for en konsultasjon. Vi er her for å hjelpe deg med å oppnå og opprettholde en god munnhygiene og tannhelse.

FAQ

Hva er Periodontitt?

Periodontitt, eller tannkjøttsykdom, er en alvorlig tilstand som kan føre til permanent skade på tennene og tannkjøttet hvis det ikke blir behandlet. Tilstanden oppstår når bakterier i plakk og tannstein forårsaker en betennelse i tannkjøttet som gradvis ødelegger det harde vevet og beinstrukturen som støtter tennene.

Hva skal jeg gjøre hvis tannkjøttet blør?

Hvis du opplever blødninger fra tannkjøttet, eller merker at det er ømt og hovent er det viktig at du kommer inn til en undersøkelse. Selv om alle kan få problemer med tannkjøttet er noen mer utsatt for enn andre. Hvis du røyker, er diabetiker, bruker andre former for medisiner, som for eksempel mot epilepsi eller blodfortynnende har du økt sjanse for tannkjøttproblemer.

Hvordan kan jeg forebygge tannkjøttproblemer?

Forebygging av tannkjøttproblemer begynner med god munnhygiene. Dette inkluderer regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd for å fjerne plakk og matrester fra mellom tennene. Det er også viktig å unngå røyking og å ha et sunt kosthold.