Våken sedasjon ved tannbehandling

PASIENTINFORMASJON

Mange pasienter vil kunne oppleve visse typer for tannbehandling som ubehagelig og stressfremkallende. Det er en av de viktigste årsaker pasienten oppgir som grunn for at de ikke oppsøker tannlegen og vegrer seg for tannbehandling selv under lokalbedøvelse.

Vi har i vår tannklinikk i mange år tilbudt tannbehandling under lokalbedøvelse og våken sedasjon.

Våken sedasjon er en form sedasjon/lett søvn der pasienten er bevisst og i stand til å samhandle med tannhelsepersonalet under undersøkelse og behandling.

Dette kan være svært nyttig for pasienter som er engstelig og urolige under behandlingsprosedyren samtidig som de er i en svært avslappet tilstand og husker svært lite av behandlingsprosedyren i ettertid.

Selve sedasjonen fremkalles ved at det gis søvnfremkallende legemidler med kort varlighet.
Halcion/ triazolam er et slikt legemiddel som gis i form av en tablett som legges under tungen ca. 40 minutter før planlagt behandling.

Midazolam er et annet legemiddel som gis i form av nesespray umiddelbart før behandlingsprosedyren og som gir umiddelbar virkning.

Doseringen av disse legemidlene vurderes ut fra alder og kroppsvekt.

Pasientenes pust/oksygenmetning i blod og hjerterytme overvåkes rutinemessig.
Dersom pasienten utilsiktet skulle oppleve en dypere søvntilstand enn ønsker, kan denne oppheves ved bruk av spesiell antidot som motvirker og reverserer søvntilstanden.

Enkelte tannklinikker og sykehusavdelinger tilbyr tannbehandling i full narkose.
Slik behandling forutsetter at narkoselege og spesialsykepleier gir narkosen og behandlingen blir svært ressurskrevende og kostbar.
Full narkose er ikke uten risiko selv om den gjennomføres i spesialisert sykehusavdeling med optimal beredskap.

Pasienter behandlet under våken sedasjon har dessuten et mer reflektert forhold til behandlingen ved de føler en «mestringsfølelese» i etterkant av behandlingen.
Disse pasientene følger opp i større grad ved å møte til regelmessige etterkontroller og hindrer at det senere oppstår store kostbare behandlingsbehov.

Vi beholder pasienten til observasjon 40-60 minutter inntil ønsket våkenhetsgrad.
Et nylig oppdatert helseskjema må foreligge før behandling vurderes.
Pasienten tillates ikke å kjøre bil i etterkant og bør også i de fleste tilfeller avstå fra krevende arbeid samme dag etter behandlingen..

Pasienten må ledsages av en nærtstående person.

Bestill time online

Hos oss har du muligheten til å bestille time uten å måtte ringe først. Her har du mulighet til å bestille timer til undersøkelse, puss og rens, akutte timer og bleking.

Fortell oss din mening

Når du har vært på klinikken, vil du motta en SMS med et spørreskjema om besøket ditt hos oss. Din mening er å sørge for at vi holder et høyt faglig og hygienisk nivå på klinikken. Vi håper du vil delta.

Vakttelefon

Hvis du har smerter i tannen din, eller hvis du har en akutt tannskade, kan vi kanskje hjelpe deg. Ring vår vakttelefon for å få en akut time.

Åpningstider på kliniken

mandag08:00 – 15:30
tirsdag08:00 – 15:30
onsdag08:00 – 15:30
torsdag08:00 – 15:30
fredag08:00 – 15:30

Ta kontakt til oss

Er det snart lenge siden du har vært hos tannlegen, eller er det bare tid for sjekk? skriv til oss, så kontakter vi deg med en bindende samtale og tilbyr en avtale med oss.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder